Ana içeriğe atla

AutoCad Nedir?


Kısaca Autocad Nedir?

AutoCAD, Autodesk tarafından geliştirilen ve bilgisayar destekli tasarım (CAD) ve taslak hazırlığı sağlayan bir yazılım uygulamasıdır. Yazılım 2D ve 3D çizimler üretmek için kullanılır. AutoCAD yazılımı, kullanıcıların fikirlerini kavramsallaştırmalarına, gereken teknik doğruluk seviyelerine göre tasarımlar ve çizimler üretmelerine ve hatta hızlı tasarım hesaplamaları ve simülasyonları gerçekleştirmelerine izin verir; çok çeşitli sektörlerde kullanılır.

Photo by Sven Mieke on Unsplash

AutoCAD Hangi Alanlarda Kullanılır?

Mimarlık, elektronik, mühendislik, mobilya, tasarım gibi alanlarda kullanılır.

CAD 'in Açılımı Nedir?

CAD in açılımı Computer Aided Design dir. Bu açılım Bilgisayar Destekli Tasarım anlamına gelir. AutoCAD bu tasarım araçlarından biridir.

AutoCAD Çıkış Tarihi Nedir?

Autodesk firması tarafından ilk kez 1986 yılının Mart ayında Las Vegas 'daki COMDEX fuarında duyurulmuştur. Mart 1986'da, yürürlüğe girmesinden sadece dört yıl sonra, bugün hala sahip olduğu bir pozisyon olan AutoCAD, dünya çapında en yaygın kullanılan tasarım uygulaması haline geldi.

AutoCAD Hakkında

AutoCAD önemli ölçüde büyüdü. Yıllar geçtikte, Autodesk farklı mesleklere hitap etmek için yeni özellikler ve programlar ekledi. Yazılım, AutoCAD Architecture, AutoCAD Electrical ve AutoCAD Civil 3D gibi dikey ürünlerin oluşturulmasına olanak tanıyan kişiselleştirme ve otomasyon API'lerini destekliyor. Son beş yılda, Autodesk ayrıca AutoCAD 360, Fusion 360 ve A360 Viewer gibi mobil ve bulut tabanlı uygulamalar yarattı. Bu programlar, tasarım ve dokümantasyon araçlarını Internet üzerinden paylaşma ve işbirliği yapma becerisiyle birlikte sunar.

AutoCAD Dosya Uzantısı

Dwg uzantısıdır. Autocad veya Maya 3D tarafından açılabilir. Dwg, bir 3D ve 2D çizim yazılımı olan AutoCad'in bir dosya uzantısıdır. Dwg dosyaları Autocad veya 3ds Max veya SoftimageXSI veya Maya3D gibi birçok farklı 3D yazılım ile açılabilir. Autocad, DWG, DXF vb. gibi çizim dosyaları oluşturabilir. Dwg, mühendislik ve mimarlıkta kullanılabilecek en popüler çizim formatlarından biridir.

AutoCAD Ücretsiz İndirme

30 Gün boyunca AutoCAD 'i ücretsiz denemek için buradan indirebilirsiniz.
https://www.autodesk.com.tr/products/autocad/free-trial

AutoCAD Öğrenci Sürümü İndirme

Bu konuda detaylı bilgi için şu yazımızı okuyabilirsiniz.
https://autocadtr.blogspot.com/2019/04/autocad-ogrenci-surumu-indir.html

Yorumlar